Australische wijn- rood

Wat is de herfst toch een mooi seizoen. De bladeren hangen nog steeds aan de boom maar hebben de mooiste kleuren en binnen is het heerlijk warm. Wat is er dan gezelliger om in een warme huiskamer te zitten en te genieten van een lekker wijntje met je partner of leuk gezelschap.

Een wijn die ik zeer bij het seizoen vind passen is een mooie wijn uit Australie uit gebied Coonawarra genaamd “The Second Fleet”. Connawarra ligt in Zuid-Australie en de wijnstokken staan op een rode bodem “Terra Rossa” genaamd op een kalksteen onderlaag. Het heeft een gematigd maritiem klimaat door de wind en golfstroom uit Antartica. De druiven die hier voornamelijk groeien zijn Cabarnet Sauvignon, Shiraz, Merlot en Petit Verdot. De wijn die hier wordt gemaakt is voornamelijk een blend van bovengenoemde druiven. Wat heel speciaal en uniek is aan de Cabarnet Sauvignon uit dit gebied is dat het smaken heeft van cassis en eucalyptus. Deze smaken zijn zeker terug te vinden in het label “The Second Fleet”.

The Second Fleet is gemaakt van Cabarnet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Je kunt in de geur zwart fruit en vanille ontdekken maar de smaak is erg intens en gaat nog verder dan je in 1e instantie zou verwachten. Je proeft zwarte kers, kruiden, eikenhout en een vleugje eucalyptus. De wijn is donker robijnrood, heeft een stevig karakter maar heeft een zachte afdronk. Na een slok van deze wijn wil je gegarandeerd meer.

Ik kan deze wijn aanraden bij een mooi stuk en goed gekruid lamsvlees evt. met muntsaus. Geniet ervan.

Deze wijn is bij mij te koop voor € 6,95

Jacqueline de Gouw