Zuid-Afrikaanse wijn - wit

De druif welke is gebruikt voor het label “Vredenhof cape white” is gemaakt van Chenin blanc. Op een half uur rijden van Kaapstad, kun je het Vredenhof Estate vinden. De wijnmakers van het vermaarde huis Boschendal houden nauwlettend de kwaliteit van de wijnen van Vredenhof in de gaten.

Chenin blanc is één van de meest aangeplante witte druif in Zuid-Afrika. Oorspronkelijk komt de Chenin Blanc uit de wijnstreek “de Loire” Frankrijk, en stond in het jaar 1500 al bekend als een goede wijn. Toen Jan van Riebeeck in 1652 de Kaap Kolonie stichtte op de plek die we nu Kaapstad noemen, kreeg hij al snel enkele Chenin Blanc druivenranken toegestuurd van het thuisfront. Ze werden geplant en kregen de naam Steen. De eerste paar honderd jaar zou de druif zo heten.

Niet alle Chenin Blanc wijnen zijn even goed. Dat komt omdat het best een lastige druif is. Oogst je hem te vroeg, dan kan de wijn heel erg zuur worden. Plant je teveel druivenranken op een klein stukje, dan verliest hij z'n karakteristieke volle smaak. Maar als de wijnmaker z'n best doet, en de natuur werkt een beetje mee, krijg je een geweldige wijn.

Deze wijn is lekker fris, levendig en zeer aangenaam met in de geur en smaak aroma’s van citrusfruit en florale tonen. Eigenlijk gewoon een lekker en toegankelijk wit wijntje.

Heerlijk als aperitief en mooi bij vis, gevogelte, wit vlees, salades en zachte kazen. Ook heerlijk bij Oriëntaalse gerechten.

Deze wijn is bij mij te koop voor € 5,95.

Jacqueline de Gouw