Spaanse 21 jaar oude Rioja

Urbina 1997

Bodega Urbina, een wijnhuis gelegen in Rioja Alta (noord-west van DOC Rioja). Deze bodem is zeer geschikt voor wijn te ouderen. Het is een kleine bodega (familiebedrijf) en ze gebruiken alleen druiven van eigen wijngaarden welke met de hand worden geplukt en waarbij zo weinig mogelijk pesticiden worden gebruikt. De meer dan 25 jaar oude wijnstokken, waar de druiven van deze wijn vandaan komen, worden met veel liefde verzorgd. Tijdens de fermentatie wordt lokale gist gebruikt zodat het de Urbina karakteristieke complexiteit krijgt. Wijnen van Bodega Urbina hebben van Robert Parker een zeer hoge waardering gekregen.

De wijn is gemaakt van 95% Tempranillo, 5% Graciano en Mazuelo, heeft 12 maanden gerijpt in nieuw eiken houten vaten en 7 jaar eiken houten vaten en daarna 12 maanden op de fles.

Deze wijn heeft een roodbruine kleur en een bouquet van zwarte kers, pruim, rozijn, natte bladeren, vanille, leer en tabak.

Dit is een zeer bijzonder wijn uit 1997 die, ondanks zijn oudheid, nog steeds fruitigheid en een goed zuurgehalte heeft.

Je houdt van deze wijn of niet maar deze is zeker heel bijzonder om te proeven.

Wil je de Urbina wijn uit 1997 uitproberen, dan is de wijn bij mij te koop voor € 15,00.

20180716_115943.jpg
Jacqueline de Gouw