Italiaanse Prosecco

Bepin De Eto Prosecco Superiore Brut Millesimato

Een bleke strogele mousserende wijn met een bijna eindeloze kraal van kleine lichtgevende smaragd-belletjes. De delicate geur van vers gebakken brood wordt gevolgd door geuren van appel, peer en perzik met verfijnde nuances van rozenblaadjes en acacia-bloesems. In de mond fris en vol van smaak, met aantrekkelijke zuren in de finish.

Gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 20°C. Langzame natuurlijke vergisting in drukvaten bij 12 - 14°C, met een korte veroudering sur lie om de fruitigheid te bewaren. Rijping in stalen tanks gedurende 1 maand. De naam Prosecco is beschermd en mag alleen maar zo worden genoemd als de wijn gemaakt is van de Glera druif en uit het gebied Valdobiodene/Conegliano komt.
De iets zoetere Prosecco is super feestelijk en is heel erg toegankelijk voor veel mensen. Niet alleen een feest om deze bubbels te schenken maar gooi vooral de fles vooral niet weg. Deze kan je zeker nog in je huis gebruiken als accessoire. Op een mooi dressoir evt. met een bloem erin.

Deze wijn is bij mij te koop voor € 15,95

20181211_214347.jpg
Jacqueline de Gouw