Spaanse Cava Traditioneel

Clos Amador Cava Brut Reserva Delicat

Clos Amador Cava Brut Reserva Delicat is een aangenaam droge Cava met elegante belletjes uit de Spaanse wijnregio Penedès. Deze Cava Brut smaak fruitig en fris met aroma’s van citrus en groene appel en een hint van gerijpt wit (perzik) fruit. Hij heeft een mooie aanzet en bruisend lange finale.

De wijngaarden zijn gelegen in Baix Penedès en Central Penedès op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. De druivensoorten worden apart geplukt en vervolgens ontsteeld. Het sap wordt gekoeld naar 14 graden en ondergaat een pneumatische kneuzing. Fermentatie in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 – 18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles. Minimale rijping van 12 maanden op de lie.

Clos Amador smaakt heerlijk als aperitief én heerlijk als begeleider van hartige taarten, visgerechten, pasta's en Camembert en Crottin Cru kazen.

Deze wijn is bij mij te koop voor € 9,50

clos amador cava.jpg
Jacqueline de Gouw