Franse Biologische Rhone wijn

Chateau Le Devoy Martine 2013 Lirac

Wat een mooie Rhone wijn is deze Chateau Le Devoy Martine 2013 Lirac. De wijn is robijnrood met paarse reflecties en heeft aroma’s van zwart fruit, tijm en zoethout in de neus. In de mond kun je aroma’s van kersen, zwart fruit en een beetje peper terugvinden en de wijn heeft een zeer zachte finish waarvan je lang kan nagenieten. De wijn heeft mooi geouderd en is nu perfect op smaak maar je kan deze nog een tijd bewaren want deze wijn zal zeker zijn fruitsmaken lang vasthouden. De wijn is een blend van Mourvedre, Syrah en Grenache en is geheel biologisch gemaakt. Wine Advocate Robert Parker heeft deze wijn 90 punten toegekend.

Deze wijngaard geniet van een mediterraan klimaat met veel zon, gedomineerd door de Mistral, een harde koude noordenwind die meestal enige dagen duurt. De bodem is zoals we in de Rhone gewend zijn, van kalkgrond met grote keien.

Wat leuk is aan dit wijnhuis is dat het zo met de natuur verbonden zijn, dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled glas, verzegeld met natuurkurk en de inkt van het label is afkomstig van planten uit de omgeving.

 Deze exclusieve wijn is bij mij te koop voor € 19,95

20181209_151237.jpg
Jacqueline de Gouw