Franse witte wijn uit de Loire

2017 Domaine de la Combe

Heerlijke Franse witte Loire wijn, gemaakt van Melon de Bourgogne ook wel Muscadet genoemd. Niet te verwarren met de veel aromatischere muscat. De wijngaarden liggen in Saint Julien Concelles in het kustgebied van de Loire in het midden van Frankrijk. Vanwege deze locatie wordt het milde maritieme klimaat beïnvloed door de Atlantische oceaan met relatief weinig regen en zonnige warme zomers. De bodem van leisteen met diepe scheuren geeft deze wijn zijn geweldige structuur.

Een volle frisse, licht fruitige wijn met een droog karakter en geeft een klein ziltig gevoel op de tong. Botteling vindt pas plaats in de lente volgend op de oogst nadat het een hele winter op de lie gelegen te hebben. Dit geeft de volle, rijke en ietwat ziltige smaak. De wijn heeft een hoog zuurgehalte met subtiele smaken van groen fruit. Vind je een Chardonnay saai en een Sauvignon Blanc te zuur dan is dit de wijn die jij lekker gaat vinden.

Uitermate geschikt bij schaaldieren en andere zeevruchten.

De prijs voor deze wijn is € 8,50.

Muscadet sevrre et maine sur lie.jpg
Jacqueline de Gouw