Italiaanse Bianchello uit Le Marche

De Marken, gelegen aan de rechterzijde van Italië tussen Toscane en Umbrië, heeft de zee, hoge bergen waar je in de winter kan skiën en glooiende heuvels. Naast Sangiovese, Montepulciano (rood) en Verdicchio (wit) worden ook veel inheemse druiven gebruikt zoals bijv. Bianchello (wit). Vooral de Bianchello heeft mij verrast met mooie zuren, wat kruidigheid maar zeker voldoende body. Voor veel mensen een onbekende druif en wijn maar ik kan dit echt aanbevelen. Deze wijn is heerlijk bij visgerechten.

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties lang een authentiek Italiaans familiebedrijf (sinds 1800). Guerrieri is gevestigd in Piagge, provincie Pesaro - Urbino. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan getuige het (uitsluitend) gebruik van zonne-energie, natuurlijke gisten en de verwerking van sulfiet in de wijnen wordt tot een minimum beperkt. Het een en ander resulteert dan ook in zeer pure wijnen die van hoge kwaliteit zijn. Niet voor niets winnen ze elk jaar zeer prestigieuze prijzen.

Bianchello van Guerrieri
Jacqueline de Gouw