top of page

Even voorstellen

Mijn naam is 
Jacqueline de Gouw 
en ik hou van wijn !

ALS ECHTE BOURGONDIËR, ERVAAR IK EEN WIJNTJE OP ZIJN TIJD ALS ERG PRETTIG. NIET ALLEEN OM HET DRUIVENSAP MAAR MEER WAAR HET VOOR STAAT; GEZELLIGHEID, WARMTE, ONTSPANNING, SAMENZIJN EN EEN GOED OF FEESTELIJK GEVOEL.*

Tijdens mijn werk bij een internationaal bedrijf in wijn en gedistilleerd heb ik mijn passie voor wijn ontdekt. Na meerdere wijnopleidingen te hebben gevolgd mag ik mezelf Register Vinoloog en Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie en internationaal vinoloog (WSET4 diploma course), geregistreerd in Londen, noemen (wereldwijd erkend). Tevens heb ik vele wijngebieden en wijngaarden over de gehele wereld bezocht, heb veel gesprekken gevoerd met wereldberoemde meester wijnmakers zoals Andries Burger , Marcos Lojo  en  Mark Carmichael Green en heb met hen mogen meekijken, en soms zelfs meegeholpen) tijdens het productieproces. Dit is dan ook de reden dat ik mensen goed wijnadvies kan geven en meer kan vertellen over de wereld van de wijn.

Mijn vakkundigheid en professionaliteit worden regelmatig getest door de leden van van de AWD. Deze Associatie van onafhankelijke Wijndocenten, waarvan ik lid ben, komen regelmatig bij elkaar om hun kennis en ervaringen te delen en de actualiteiten in Wijnland door te nemen. Door het vaak bezoeken van wijnproeverijen, wijngebieden en aan wijn gerelateerde evenementen, zijn zowel mijn smaak-papillen als theorie in topconditie. Mijn motto is: Je bent nooit uitgeleerd in de wijnwereld, ook ik niet
De kernwaarden zijn dan ook: vakkundig, boeiend, leerzaam en vooral betrouwbaar.

Veel mensen kunnen genieten van een glas wijn, maar weet jij wat je precies lekker vindt aan die Merlot, Sauvignon blanc, Chardonnay of andere wijn? Dat wil ik graag met jou uitzoeken.

Graag wil ik met jou testen of je andere wijnen ook lekker vindt door bijv. een blinde wijnproeverij in Breda of tijdens professionele wijncursussen in Breda.

Je zult ervan versteld staan wat je smaakgevoel zegt als je de wijn of het label niet kan zien. Vind je dan nog steeds die bekende sauvignon blanc lekker of komt er ineens een andere wijn naar voren die je eigenlijk lekkerder vindt maar waaraan je nooit eerder had gedacht? Ik wil je dan ook verrassen met de mogelijkheden in de smaakbeleving van wijn.

bottom of page