top of page

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Het gehele jaar door zullen er leuke acties zijn.


Deze maand hebben we een mooie actie met Sauvignon blanc uit Touraine die al vele gouden medailles heeft mogen ontvangen. Het is een wijn die al een aantal jaar in het assortiment zit en bij veel wijnliefhebbers heel populair. Nu een korting van € 6,- bij aankoop van 6 flessen. Gebruik couponcode Lente

25 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 17 dec. 2022


Geen tijd voor een proeverij maar je wilt wel wijn kopen?

Kom gerust langs in mijn wijnwinkel, Donk 28 Breda

zodat ik je kan helpen de juiste wijn/spijs combinatie te maken voor de feestdagen. Natuurlijk mag je altijd

een wijntje proeven voordat je beslist.


ZONDAGMIDDAG GEOPEN

D


Het assortiment is flink uitgebreid en je kan een keuze maken uit 120 wijnen waarbij prijs/kwaliteit voor mij heel belangrijk zijn. Er zijn al goede wijnen vanaf € 7,50 dus voor ieder wat wils. Ook zijn er een aantal biologische wijnen bijgekomen. Goed voor jou en goed voor de natuur.


Openingstijden:

Donderdag en Vrijdag:

12.00 - 18.00 uur

Zaterdag:

10.00 - 17.00 uur

Zondag:

12.00 - 16.00 uur

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website waar elke wijn omschreven is zodat je een goede keuze kan make. Uiteraard mag je


mij altijd om advies vragen of het nu in de winkel, via de website of via whatsapp 0628455403 is.


26 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 19 nov. 2022

Uiteraard niet echt mijn Albariño maar wel mijn ontdekking en door mij geïmporteerd zodat Nederland kennis kan maken met deze heerlijke wijn.

Deze wijn gaat perfect met alles puur uit de zee

door Barbara Verbeek, Telegraaf 19 november 2022

In deze column belicht vinoloog Barbara Verbeek de wereld van wijn. Deze keer is zij op bezoek in het beroemde Spaanse wijn- en oestergebied Rías Baixas.


Wijnmaker Marcos Lojo van het label Pedras Loiras, werkte meer dan dertig jaar voor allerlei wijnhuizen in verschillende wijngebieden in Spanje. Een man met ervaring. Vier jaar geleden kocht hij twintig oude wijngaarden in het beste gedeelte van de Rías Baixas: Val do Salnés.

Marcos maakt de ziltige wijn ietsje ronder doordat hij 15 procent op grote eikenhouten vaten van 700 liter uit de Bourgogne laat rijpen.

Bodem

Hij zegt hierover: „Het is heel belangrijk welke bodem de wijngaard heeft. Graniet en leemgrond zijn de beste basis.” Zijn zus ontwierp het prachtige etiket op de fles: de woeste zee en de aalscholvers op de granieten rotsblokken.
Ziltig

Als je deze wijn proeft, ervaar je bloesem, citrus, rijpe perzik en grapefruit. Dit is een wijn met een ziltige zuurgraad die perfect gaat met alles puur uit de zee.

Ook met gerechten met koriander zoals ceviche of de Mexicaanse keuken komt deze wijn helemaal tot zijn recht.

Mijn 1e kennismaking met Marcos is 4 jaar geleden toen ik samen met mijn man een wijnreis maakte door Rias Baixas. Hij maakte toen een Albariño met een ander label Chan de Rosas. Ik was toen al onder de indruk van de heerlijke wijnen die hij kon maken want ze zijn allemaal door mij persoonlijk geproefd.


Marcos heeft dat label een paar jaar geleden verkocht en heeft Pedras Loiras opgericht. Vorig jaar heb ik weer contact met hem opgenomen omdat ik graag een Albariño in mijn collectie wilde opnemen en dan ga je natuurlijk naar de beste Albariño wijnmaker die je kent. Dit heeft tot een ontzettend leuke samenwerking geleid waardoor nu ook Nederland kan genieten van zijn mooie wijn.

Wil je meer weten over mijn wijnreis naar Rias Baixas, klik dan hier.

98 weergaven0 opmerkingen
bottom of page