top of page

Even Voorstellen

Wijn en de wereld eromheen is uitgestrekt en fascinerend. Hoe meer je weet over wijn, hoe interessanter het wordt. Veel mensen genieten van een goed glas wijn en willen graag meer weten over wijn.

Even Voorstellen

Wijn en de wereld eromheen is uitgestrekt en fascinerend. Hoe meer je weet over wijn, hoe interessanter het wordt. Veel mensen genieten van een goed glas wijn en willen graag meer weten over wijn.

Passie voor Wijn Breda

Mijn naam is Jacqueline de Gouw en ik hou van wijn!

Als een echte Bourgondiër ervaar ik een wijntje als zeer aangenaam. Niet alleen om het druivensap maar meer waar het voor staat; gezelligheid, warmte, ontspanning, samen zijn en een goed of feestelijk gevoel.

Tijdens mijn werk bij een internationaal bedrijf in wijn en gedistilleerd heb ik mijn passie voor wijn ontdekt. Na meerdere wijnopleidingen te hebben gevolgd mag ik mezelf Register Vinoloog, Register Wijndocent, Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie en internationaal vinoloog (WSET4 diploma course), geregistreerd in Londen, noemen (wereldwijd erkend).

 

Tevens heb ik vele wijngebieden en wijngaarden over de gehele wereld bezocht, heb veel gesprekken gevoerd met wereldberoemde Meester Wijnmaker en heb met hen mogen meekijken, en soms meehelpen tijdens het productieproces. Dit is dan ook de reden dat ik mensen goed wijnadvies kan geven en meer kan vertellen over de wereld van de wijn.

Mijn vakkundigheid en professionaliteit worden regelmatig getest door de leden van van de AWD. Deze Associatie van onafhankelijke Wijndocenten, waarvan ik lid ben, komen regelmatig bij elkaar om hun kennis en ervaringen te delen en de actualiteiten in Wijnland door te nemen.

Door het vaak bezoeken van wijnproeverijen, wijngebieden en aan wijn gerelateerde evenementen, zijn zowel mijn smaak-papillen als theorie in topconditie. 

Mijn motto is: Je bent nooit uitgeleerd in de wijnwereld, ook ik niet

De kernwaarden zijn dan ook: vakkundig, boeiend, leerzaam en vooral betrouwbaar.​

Dit is ook de reden dat ik mensen goed wijnadvies kan geven en meer kan vertellen over de wereld van wijn.

Veel mensen genieten van een glas wijn, maar weet jij wat je precies lekker vindt aan die Merlot, Sauvignon blanc, Chardonnay of andere wijn? Dat wil ik graag met jou uitzoeken.

Ik wil graag met je testen of je ook andere wijnen lekker vindt door bijvoorbeeld een blinde wijnproeverij in Breda of tijdens professionele wijncursussen in Breda.

Je zult versteld staan van wat je smaak zegt als je de wijn of het merk niet kunt zien. Vind je die bekende sauvignon blanc nog steeds lekker of komt er ineens een andere wijn naar voren die je eigenlijk veel lekkerder vindt maar waar je nooit aan had gedacht? Ik wil je daarom verrassen met de mogelijkheden in de smaakbeleving van wijn.

Kwalificaties & Certificeringen

Erkende wijnkennis op het hoogste niveau

Passie voor Wijn Breda

Register Vinoloog

Officieel erkende vinoloog met internationale registratie

Passie voor Wijn Breda

Aanbevolen Wijndocent

Wijnacademie erkende wijndocent

WSET Level 4

Hoogste niveau wijnkwalificatie wereldwijd

Register Wijndocent

Officieel geregistreerd wijndocent Nederland

Mijn Wijnfilosofie

"Wijn is meer dan alleen een drank - het is een verhaal, een ervaring, een moment van verbinding.

Elke fles vertelt het verhaal van de bodem, het klimaat, de wijnmaker en de traditie."

"Mijn passie ligt in het delen van deze verhalen en het helpen van mensen om hun eigen smaakvoorkeuren te ontdekken.

Want de beste wijn is niet de duurste wijn, maar de wijn die jij het lekkerst vindt."

"Laten we samen ontdekken wat jouw perfecte wijn is!"

Internationale Ervaring

Wijnreizen en ontmoetingen over de hele wereld

Wereldwijde Wijngebieden

Bezocht en bestudeerd wijngebieden in Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Duitsland en meer

Master Wijnmakers

Persoonlijke ontmoetingen en gesprekken met wereldberoemde wijnmakers en hun productieprocessen

Voortdurende Educatie

Blijvende ontwikkeling door internationale cursussen, proeverijen en vakconferenties

Passie voor Wijn Breda

"Wist jij dat rosé ontstaat door het inweken van blauwe schillen en niet door rode en witte wijn met elkaar te mengen?"

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Huidige Wijnbouw: Huidige wijnbouw shout-out naar Franse monniken: zij waren de eersten die snappen dat terroir (de plek!) cruciaal is én ze schreven de beste wijnmaaktips op.

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Oogst Verschil: Wijn uit de New World (Australië, etc.) is bij hetzelfde jaartal altijd een half jaar ouder, omdat de oogst daar pas in het voorjaar valt – mind-blown!

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Oudste Wijnstokken: De Barossa Valley in Australië rockt al sinds de jaren 1840 met de oudste, nog levende Shiraz-wijnstokken ter wereld – praat over vintage!

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Oudste Wijnstokken: De Barossa Valley in Australië rockt al sinds de jaren 1840 met de oudste, nog levende Shiraz-wijnstokken ter wereld – praat over vintage!

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Oudste Wijn: De allereerste gefermenteerde drank (9000 v.Chr.) komt uit China, maar de geboorteplaats van pure druivenwijn (6000 v.Chr.) is Georgië.

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Witte Wijn van Blauwe Druif: Witte wijn kan gewoon van een blauwe druif gemaakt worden, zolang je het sap maar super snel van de schillen scheidt – say what?!

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Wijn in Vliegtuig: Zelfs de beste wijnen smaken anders up in the air, want de lage luchtdruk en droge lucht resetten je smaak compleet.

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Champagne Bubbels: De sparkle in Champagne is het resultaat van een tweede gisting, die heel fancy en natuurlijk direct in de fles plaatsvindt.

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Passie voor Wijn Breda

Eikenhoutsmaak: Een zware houtsmaak in je wijn komt van nieuwe eikenhouten vaten, niet van de druif – de wijn heeft daar gewoon even gechilled.

WIJN WEETJES VAN JACQUELINE

Laten we Kennismaken

Neem contact op voor vragen of om een afspraak te maken

Contactgegevens

+31 (0) 628455403

Experience Kitchen
Centrum Breda

Stuur een Bericht

bottom of page