top of page

Bordeaux - St. Emilion - Frankrijk

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

Voor veel wijnliefhebbers is het fraaie stadje Saint-Emilion een bedevaartsoord. Op en rond de heuvel van Saint-Emilion liggen de wijngaarden. Ze verschillen onderling enorm. Vooral qua bodemsamenstelling en ligging ten opzichte van de zon. Maar in alle wijngaarden is de Merlot de belangrijkste bewoner.


In Saint-Emilion wordt de Merlot gemengd met Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Een goede Saint-Emilion kan lang worden bewaard. Saint-Emilion en Pomerol zijn plaatsen waar de Merlot zich van zijn beste kant laat zien.

Meer dan de helft van de wijn uit Saint-Emilion is Grand Cru. Deze titel zegt daardoor niet zo veel. En wanneer je bij de slijter of op internet een Saint-Emilion Grand Cru voor een tientje ziet, dan is de kans groot dat je - ondanks het fraaie etiket - met een eenvoudige wijn te maken hebt. Wil je een goede betaalbare St. Emilion, neem dan de Grand Cru Classée.

De beste wijnen van Saint-Emilion zijn de Premier Cru Classées A en B. Maar enkele huizen hebben een Premier Cru Classée A classificatie en elf wijnhuizen Classée B. Deze wijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en daar hangt dan ook een pittig prijskaartje aan.


Yorumlar


bottom of page