top of page

Champagne - Frankrijk

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

Champagne blijft de meest prestigieuze mousserende wijn van de wereld. De reputatie is zo groot, dat bijna alle mousserende wijn van kwaliteit, niet alleen op dezelfde manier gemaakt wordt, maar ook van dezelfde druivenrassen: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot meunier.


Champagne blijft de meest prestigieuze mousserende wijn van de wereld. De reputatie is zo groot, dat bijna alle mousserende wijn van kwaliteit, niet alleen op dezelfde manier gemaakt wordt, maar ook van dezelfde druivenrassen: Pinot Noir, Chardonnay en pinot meunier.


De 2 steden waar het allemaal om draait zijn Reims en Epernay. Rondom dit gebied zijn alle wijngaarden gelegen. Het is daar erg mooi en mocht je er eens een weekend tussenuit willen in de lente of zomer, en je houdt van Champagne dan zou ik je adviseren daar eens naartoe te rijden. Je hebt in dat gebied champagneroutes waar je bij verschillende wijnhuizen een glaasje kan proeven. Je rijdt dan door de hoge heuvels, op kronkelende weggetjes door de wijngaarden. Een leuk hotel is daar zo gevonden, zeker in Reims waar het bezoek aan de cathedrale Notre Dame, niet mag ontbreken. Ook borrelen op de grote markt is zeker niet verkeerd.Comments


bottom of page