top of page

Spanje - Priorat DOQ

Bijgewerkt op: 13 jun. 2023

Tussen de spectaculaire pieken en valleien van Priorato (of Priorat in het Catalaans) maakt men al heel lang wijn. Het hoogste punt, in de Sierra del Montsant, ligt op 1.124 m. De rotsen hebben afwisselend lagen kwarts en klei, in het zonlicht geeft dat de indruk van een goudzwart gestreepte tijgerhuid. Bijna een eeuw geleden hoedde een herder zijn kudde in de vallei van de rivier. Het is daar ontzettend stijl en de bodem is heel bijzonder die je nergens anders vindt; Llicorella, een leisteen met micadeeltjes. Het is 1 van de oudste wijngebieden ter wereld en beroemd voor zijn llicorella bodem. De wijngaarden liggen op 500 m hoogte en zijn meer dan 85 jaar oud.


Dit wijnhuis ligt in Mas d'en Caçador in Priorat Noord. De eigenaar Raimon en wijnmaker Isabel hebben ons in hun 4x4 jeep naar het hoogste en oudste wijngaard gereden. Het uitzocht is daar spectaculair, zie onderstaand filmpje.


Later zijn we naar hun kelder gereden en hebben daar hun fantastische Priorat wijn mogen proeven en meenemen naar Nederland. Isabel was ook nog zo lief om naast de Priorat wijnen, haar heerlijke MontSant wijnen mee te geven waarvan we echt hebben genoten.
Comentários


bottom of page