top of page

Elgin - Paul Cluver - Zuid Afrika

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

In Zuid-Afrika heb je een koeler gebied genaamd Elgin. Het ligt op een hoger plateau van 200-400 m hoog en door de hoogte, de koele invloeden van de oceaan en koude nachten heb je een temperatuur waardoor de wijnen frisser is, meer elegante fruitsmaken heeft en een hoger zuurgehalte heeft. Het is dan ook het thuisgebied van de Pinot noir, Chardonnay, Riesling, Merlot en Sauvignon blanc.Hier heb ik een bezoek gebracht aan het wereldwijd gerespecteerde wijnhuis Paul Cluver.
Tijdens een masterclass tijdens mijn WSET3 opleiding heb ik kennis gemaakt met de master winemaker van Paul Cluver, Andries Burger en vond het leuk om hem een bezoekje te brengen. Helaas was hij die week met vakantie maar wij konden wel van een proeverij gebruik maken.

Genietend van de wijn in de tuin werd ik ineens verrast door iemand die op mijn schouder tikte. Andries Burger moest even bij de wijnmakerij zijn en toen hij van de receptie hoorde dat ik wijn aan het proeven was kwam hij spontaan langs. Eigenlijk had hij geen tijd maar wilde wel met mij wat dieper de wijnen bespreken die ik op dat moment aan het proeven was. Dit was natuurlijk een grote verrassing daar ik dit niet meer had verwacht. Wijnen uit Zuid Afrika kunnen echt heel lekker zijn maar de wijnen van Paul Cluver zijn echt van topkwaliteit en hebben echt mijn hart gestolen.


Comments


bottom of page