top of page

Nuy Valley - Leipzig Winery - Zuid Afrika

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

Tijdens ons verblijf in een B&B in Worcester gaf onze host aan dat er tussen Worcester en Robertson een boutique winery zat met een goede reputatie genaamd Leipzich.

Het was onze 2e dag in Zuid Afrika en we vonden het wel leuk om daar op bezoek te gaan. Toen we aankwamen was het helaas te laat voor een tour door de winery maar we mochten wel van een proeverij gebruik maken met wat uitleg over de wijn. Tijdens het proeven van de wijn stelde ik veel vragen aan de dame die de wijn inschonk. Helaas kon de dame die de wijn serveerde niet al mijn vragen beantwoorden. Een paar tafeltjes verder zat een meneer zijn krantje te lezen en hij vond mijn vragen wel interessant en begon spontaan dieper op mijn vragen in te gaan. Bleek dat dit de master winemaker van dit wijnhuis was Michael Carmichael Green. Hij vond mijn interesse zo leuk dat hij ons gelijk de wijngaard, de bottelarij en wijnkelder meenam en alles vertelde over de wijn die daar gemaakt werd. Normaal gesproken bemoeit hij zich nooit met de bezoekers dus leuk dat hij ons interessant genoeg vond.


In dit gebied, Breede River Valley, worden veel bulkwijnen gemaakt of worden de druiven gebruikt om er gedistilleerde drankjes van te maken maar soms kom je pareltjes tegen zoals de Leipzich Winery. Het gebied is warm en zeer droog en het water van de rivier wordt gebruikt voor de irrigatie.

bottom of page