top of page

Rheingau - Rudesheim am Rhein - Duitsland

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

Rheingau is al vele generaties lang de meest economisch succesvolle wijnregio in Duitsland. De kerk en de adel verzorgde de nodige discipline en organisatie voor een solide wijnimperium.


Riesling is de voornaamste druif in dit gebied waarvan al vele jaren hele mooie wijn wordt gemaakt die je onder de juiste omstandigheden jarenlang kunt bewaren. Deze regio is warmer dan Rheinhessen en krijgt een adequate hoeveelheid regen waardoor de druiven tot lang in de herfst kunnen blijven hangen. De Riesling wijn in Rudesheim is door de de warme temperatuur en juiste zonpositie iets minder droog dan andere Riesling wijn uit Duitsland.


In Duitsland is de kwaliteitsbepaling niet verbonden aan druivenras maar gelabeld onder de naam van het druivenras en geclassificeerd op basis van mostgewicht (suikergehalte) bij oogst waarbij er 2 niveaus zijn: Qualitatswein en Predikatswein.


Wil je dit gebied eens ontdekken dan kan ik je het sprookjesachtige Hans & Grietje budget Weinhotel Zum Gruner Kranz aanbevelen. Het is een heel eenvoudig hotel maar heeft alles wat je nodig heb en het eten is heerlijk.

Comments


bottom of page