top of page

Wijnhuis Guerrieri - De Marken - Italië

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023


De Marken, gelegen aan de rechterzijde van Italië tussen Toscane en Umbrië, heeft de zee, hoge bergen waar je in de winter kan skiën en glooiende heuvels. Naast Sangiovese, Montepulciano (rood) en Verdicchio (wit) worden ook veel inheemse druiven gebruikt zoals bijv. Bianchello (wit). Vooral de Bianchello heeft mij verrast met mooie zuren, wat kruidigheid maar zeker voldoende body. Deze wijn is heerlijk bij visgerechten. De rode wijn is vaak een blend van Sangiovese en Montepulciano welke een andere smaak hebben dan uit de regio Toscane of Abruzze.

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties lang een authentiek Italiaans familiebedrijf (sinds 1800). Op dit moment hebben vader en zoon de leiding. Naast het produceren van mooie wijnen worden er ook (topkwaliteit) olijfolie, pasta en honing gemaakt. Guerrieri is gevestigd in Piagge, provincie Pesaro - Urbino. Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan getuige het (uitsluitend) gebruik van zonne-energie, natuurlijke gisten en de verwerking van sulfiet in de wijnen wordt tot een minimum beperkt. Het een en ander resulteert dan ook in zeer pure wijnen die van hoge kwaliteit zijn. Niet voor niets winnen ze elk jaar zeer prestigieuze prijzen. Ik heb daarom deze wijnen in mijn assortiment opgenomen. Echt genietwijn met een grote G!

Een bezoek aan wijnhuis Guerrieri is zeker de moeite waard. Wil je in de buurt overnachten dan kan ik je Villa Fonti van harte aanbevelen.

Comments


bottom of page