top of page

Zuid-Afrika - Algemeen

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

In december 2017 heb ik een mooie reis naar Zuid-Afrika mogen maken. Ik heb daar een rondreis gemaakt en meerdere wijngebieden bezocht. Niet iedereen weet dat er zoveel wijngaarden in Zuid-Afrika zijn maar waarom ook niet, de omstandigheden zijn daar optimaal en de druif heeft het daar prima naar zijn zin. Je hebt 3 grote gebieden waar de meeste wijngaarden zijn aangelegd:


Coastal Region: Stellenbosch, Paarl, Constantia, Swartland en Tygerberg Breede River Valley: Worcester, Nye Valley en Robertson Cape South Coast: Walker Bay en Elgin

Ik heb dan ook van veel mooie wijnen mogen genieten. Er is zoveel variëteit in de druiven dat er altijd wel iets van je gading tussen zit. De druiven die daar optimaal groeien zijn: Syrah, Chardonay, Chenin blanc, Cabarnet Sauvignon, Sauvignon blanc, Merlot en natuurlijk de signatuurdruif van Zuid-Afrika, de Pinotage. Deze groeit alleen in Zuid-Afrika en is een kruising tussen Pinot noir & Cinsault. De wijn is dan ook goed te verkrijgen maar de Pinotage waar mijn voorkeur naar uit gaat is die van Mererendal.


Het is duidelijk dat Zuid Afrika weet hoe belangrijk de natuur is en dat je er respectvol mee moet omgaan. Bijna elk wijnhuis heeft een sustainability program voor natuur en mens. Hier kunnen Europeanen nog iets van leren.


Comments


bottom of page